SUPERFOODS VOOR JE HOND ?!

Om maar direct met de deur in huis te vallen; het dagelijks aanvullen van de voeding van je hond is nuttig en relevant voor bijna ieder dier. Door invloeden zoals bijvoorbeeld vervuiling, stress, een beperktere kwaliteit van ingrediënten of beperktere opnamecapaciteit kan het zijn dat jouw dier er baat bij heeft wanneer je dagelijks de voeding aanvult met een zgn. superfood.

Wat zijn superfoods?

Superfoods voor je dier zijn supplementen die je veilig kan toevoegen aan de dagelijkse voeding. Een specifieke superfood voor jouw hond is vaak persoonlijk omdat de noodzaak en/of een tekort aan een bepaald bouwstof sterk afhankelijk is van factoren zoals o.a. leeftijd, werkbelasting, leefstijl en nog meer dier-gebonden factoren die een therapeut voor je kan uitzoeken. Meer algemenere superfoods die gezond zijn voor ieder dier en makkelijk zelf in te zetten kan je geven op dagelijkse basis.

Wat is het nu van superfoods voor je hond?

Door het aanvullen van voeding ondersteun je de weerstand van je dier van binnenuit. Net zoals bij mensen dragen superfoods bij aan een gezond voedingspatroon met als grootste voordeel dat je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt om een grote hoeveelheid essentiële voedingsstofen (beter) op te nemen. Super dus!

Is aanvulling door superfoods zinvol voor mijn hond?

Het ondersteunen de basisbehoefte in voeding voor je hond werkt optimaal wanneer je jouw dier ook écht voedt. Dat wil zeggen: Wanneer je jouw hond dagelijks voedsel geeft dat past bij zijn diersoort (lees: verteringsproces), levensfase en arbeid. Zonder al te veel moeite kan je zelf zien of het door jouw gekozen voer “werkt” voor jouw hond door o.a. het energie niveau, de sportprestaties, concentratieniveau, de vachtconditie, de weerstand (werking immuunsysteem) en/of de kwaliteit van de ontlasting.

Wist je dat?

Superfoods zorgen voor maximale ondersteuning van de celvernieuwing, wist je dat iedere cel bij zoogdieren sterft en door het lichaam zelf wordt vervangen? Nieuwe cellen worden aangemaakt door het lichaam zelf, door de bouwstenen uit de voeding. Zo kan je de gezondheid van je hond positief beïnvloeden en krijg je hond:

  • Om de 2 dagen nieuw darmwand(dek)weefsel
  • Om de 5 dagen nieuw maagslijmvlies
  • Elke maand een nieuwe huid
  • Om de 6 weken een nieuwe lever
  • Om de 4 maanden nieuw bloed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart (0)

Winkelwagen