HOND MEE OP VAKANTIE

Je hond gezellig meenemen op vakantie is met de auto wel het gemakkelijkste; geen lastige incheck en spannende vlucht. Toch is het een goede voorbereiding heel belangrijk voor een fijne reis. Graag deel ik wat (praktische) tips met je; uit eigen ervaring, uit ervaring van collega’s en andere reislustige hondenbezitters.

Hondvriendelijke locatie
Check al bij het boeken of de vakantielokatie geschikt is voor honden. Bij de meeste vakantielokaties is dit duidelijk aangegeven. Zo niet? Neem dan eerst contact op voordat je boekt. Er bestaan zelfs website met hondvriendelijke vakantieadressen waar honden echt welkom zijn. Bijvoorbeeld doordat er speeltjes, bakken en soms ook zelf voer aanwezig is op de locatie. Een omheinde tuin en een voor honden toegelaten wandel/uitrengebied zijn ook fijn.

Paspoort en vaccinaties
Zorg dat het huisdierenpaspoort van je viervoeter in orde is en dat vaccinaties en ontworming ruim voordat je op reis gaat werden gedaan. Check voor je reis welke vaccinaties verplicht zijn, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Voer
Als je brokken of blikvoeding voert, is het gemakkelijk om de vertrouwde voeding mee te nemen. Je voorkomt dan eventuele ontregeling van spijsvertering en extra stress voor je dier. Afhankelijk van de duur van je verblijf kan het handig zijn om een dierenwinkel in de buurt van je vakantielokatie alvast even te contacteren. Als je verse voeding voert is dit ook een tip, want lang niet in alle landen is KVV makkelijk verkrijgbaar. Als alternatief kan je op een hoogwaardige blikvoeding overstappen of naar de lokale slager gaan.

 

Onderweg
Zorg voor een frisse ligplek voor je hond, liefste de plek die hij/zij altijd heeft als je met de auto eropuit gaat. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog oploopt, maar let ook op erg koude lucht van airconditioning. Aan de neus van je hond kan je goed aflezen of de temperatuur in de auto goed is of niet. Want is de neus droog en dof dan is het mogelijk te warm. Stop regelmatig onderweg op een rustige plek en voorzie dan altijd drinkwater.

 

Viervoeters vakantie
Neem zelf de favoriete lijn, speeltjes, snackjes en mand mee. Zo voelt jouw dier zich snel thuis. Probeer jullie dagschema van wandelen, voeren, spelen, rusten zo veel mogelijk aan te houden. Sommige honden hebben totaal geen probleem met plotselinge wijzigingen van routine, als je ziet dat het allemaal soepel gaat; kan je flexibeler zijn met je dier.

Tot slot, altijd heel handig om je ervan bewust te zijn dat je lokale (uitlaat) etiketten en gebruiken met betrekking tot honden (zeker ook als toerist) dient te respecteren.

Fijne producten die ook nog eens lekker ruiken, een aanrader!
LEAF Animal care
Kim
Gebruikerspanel LEAF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart (0)

Winkelwagen